Maisiniidi kivi ehk Rohuneeme rändrahn

Rohuneeme rändrahn ehk Maisiniidi kivi on rändrahn Harju maakonnas Viimsi vallas Viimsi poolsaare põhjaosas Püünsi külas.

Mõõtmetelt on tegemist hiidrahnuga.

Mõõtmed: 12,1 x 9,7 x 7,4 m, üm 30 m, maapealse osa maht 397m3

Selle kivi olevat toonud siia Linda oma põlles, kust see kukkus siia metsa maha.

Muistendid

1) Minu kodukoha ligidal metsas on suur kivi, kõrgus on 28 jalga, seda hüütakse Maisniidi kiviks, sest ta asub Maisniidi raiestikus. Vanemad inimesed räägivad, et kivi on olnud enne palju suurem, kuna nüüd on maa sisse vajunud. Rahvajutu järgi on selle kivi toonud Kalevi naine Linda oma põlles, tahtes viia seda oma mehe hauale. Kuna aga põllepaelad katki läinud, siis kukkunud kivi metsa maha.
ERA II 223, 69 (l) < Jõelähtme, Viimsi v., Püünsi k. – E. Säinas < Aleks. Säinas, 62 a. (1939).

2) Jeesuse ema Maarja kandnud kivi, tahtnud Toompeale Kalevi hauale viia, põllepaelad läinud katki ja kivi kukkunud maha. See ongi Maisiniidi kivi. Minu vanemad rääkisid, kui olin väike, nüüd olen 86-aastane. Kivi ümber olnud varem heinamaa.
EKRK I 16, 302 < Harju raj. (Jõelähtme), Rohtneeme k. – E. Laugaste < Rosalie Ilomets (1958).

Kuidas kohale tulla?