Uhtjärv ehk Uhtijärv Antsla vallas

Uhtjärv ehk Uhtijärv on järv Võru maakonnas Antsla vallas, Otepää kõrgustiku kaguserval Urvaste ürgorus.

Uhtjärv on sügavuselt viies järv Eestis (28 meetrit). Järv on 43,5 ha suur ja asub 90,3 meetri kõrgusel merepinnast.

Info: https://et.wikipedia.org

.

Muistendid

Muistsel ajal elas Kalev oma kaasa Lindaga väga õnnelikult. Kord toodi Kalevile sõnum, et sõda on maale tunginud. Kalev jättis Lindaga hüvasti ja sõitis sõjateele. Linda oli otsatu kurb ja kõndis kaua aega, kuni jõudis ühte kaunisse orgu, kus ta istus maha jalgu puhkama ja mõtles oma kurbi mõtteid. Nii mõteldes puhkes ta nutma. Ta nuttis nii kaua, kuni tema pisaratest tekkis järv, mida kutsutakse Uhtjärveks.
RKM II 49, 139 (7) < Urvaste khk., Sangaste v., Restu k. – Koidula Neevits < Olga Neevits, s. 1903 (1955) Sisestas Salle Kajak 2007, kontrollis Salle Kajak 2007, redigeeris Luule Krikmann 2007, parandas Salle Kajak 2007

Kuidas kohale tulla?